1 Ağustos 2009 Cumartesi

Baranoviç'te Rusça Dil Kursları

BarGU - Belarus Cumhuriyetinin Brest Bölge Merkezine bağlı 170 bin nüfuslu Baranoviçi şehrinde bulunmaktadır. Baranoviçi şehri Başkent Minske 120 Km uzaklıktadır. BarGU dil okulu Belarus Cumhuriyetindeki en iyi yaşam ve yurt imkanlarına sahip, en kaliteli eğitim veren okullardan biridir.


Yurt kampus içerisinde bulunmaktadır. Yurtları ülkenin en yeni, en temiz ve en konforlu yurtlarıdır.


Türkiye’den ise Antalya da bulunan Akdeniz Üniversitesiyle işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Üniversite yeni kurulmuş olmasına rağmen öğrencilerine oldukça iyi imkanlar sunmaktadır.

Üniversite bünyesinde Sportif oryantasyon, atletizm, hendbol, voleybol, futbol, boks, armwrestling, masa tenisi gibi 16 dalda spor aktiviteleri bulunmaktadır ve yine üniversitenin açık ve kapalı spor salonları bulunmaktadır. Kış sporları için yeni teçhizat alınmıştır. Üniversitede okuyan her öğrenciye internet imkanı da verilmektedir. Her öğrenci için bir şifre verilmektedir ve öğrenciler bu şifrelerle üniversitede bulunan 18 adet bilgisayar laboratuarlarında Internet’e girebilmektedirler.


Ayrıca Yurt içerisinde diz üstü bilgisayar ile internete girme bu yıl faaliyete girmiştir.Üniversite genelinde farklı kültür ve eğlence programları düzenlenmektedir. Öğrencilerin hizmetinde farklı gençlik kurumları vardır.
Üniversite bünyesinde Türkçe öğretilmektedir ve bu öğrenciler Türkiye ve Türkçe ile ilgilide zaman zaman proğramlar düzenlemektedir. Baranoviçi devlet Üniversitesi oldukça genç fakat bir o kadar köklü ve kaliteli bir üniversitedir.

Üniversite Brest bölgesinin en büyük şehirlerinden biri olan 170 bin nüfuslu Baranoviçide Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr LUKAŞENKO’nun isteği üzerine 2004 yılında kurulmuştur. Baranoviçi Devlet Üniversitesi şehirde bulunan değişik üniversitelerin bölümlerinin bir araya getirilmesi ile kurulmuştur..Değişik üniversitelere ait olan 12 binanın restore edilerek hizmete başlayan üniversitenin 9 fakültesinde 2007 yılı itibarıyla 8653 öğrenci eğitim görmektedir. Bu fakültelerden Mühendislik, Yabancı Diller, Pedagoji ve Hukuk fakülteleri gündüzlü eğitim vermektedir ve yine Mühendislik, Hukuk ve Pedagoji fakülteleri Ekstern eğitim vermektedir. İki fakültede ise Uzmanlık geliştirme imkanı bulunmaktadır. Üniversite bünyesinde Lyahoviçi şehrinde Ziraat Teknik Lisesi bulunmaktadır. Restore edilen binalara ek olarak 2006 yılında Poliklinik, yemekhane ve yurtlar inşa edilmiştir. Üniversitenin 2007 yılı sonu itibarıyla yeni inşa edilmiş yurdu bulunmaktadır. Üniversitenin oldukça iyi bir eğitim kadrosu bulunmaktadır. Üniversitede 90 profesör ve doçent doktor, 225’den fazla doktor, 20 akademisyen, 5 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

Üniversite'de şu an sadece Rusça Dil Kursları verilmektedir.

Üniversitede 10-12 kişilik gruplar olmak şartı ile 3 ve 6 aylık rusça dil kursu eğitimi verilmektedir.Haftada 20 saat ayda 80 saat olarak kurs verilmektedir.
Diğer şehirler gibi baranoviç şehrinde yabancı milletlerin öğrencileri yoktur, şehir halkı ve üniversite öğrencileri Türk arkadaşlara sempatiyle bakmakta ve çok çabuk arkadaşlıklar kurulmaktadır. Bu sayede oldukça fazla pratik imkanı yapmaktadır kursiyerler.

Bir çok yönden en iyi imkanlar sunan Baranoviç Üniversitesini biz rusça kurs veya üniversite eğitimini düşünen arkadaşlara öneriyoruz.

Başkent Minsk'e 120 km, Brest'e 220 , Grodna'ya 310 km uzaklıktatır.. Özel araçla 1 saat , Hızlı tren ile 1 saat 40 dk Minsk'e gidilmektedir

Önemli not: Üniversite ile çalıştığını idda eden kurum ve kişiler olmaktadır, lütfen kanmayınız. 2 yıldır çalışan tek kurumuz. Tespitlerimiz'de baranoviç'te kurs düzenlediklerini idda edip kayıtları topladıktan sonra kişileri madur eden kurumlar görülmüştür. Referanslı ve şeffaf kurumlarla rusça eğitimi alın, MADUR OLMAYIN !!!!



karabey_34@hotmail.com
GSM +375333323434

ŞEFFAF ÇALIŞMALARIMIZI, FOTO GALERİ VE VİDEO BAŞLIKLARINDAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ...

GÖRÜNTÜLERİMİZDEN BAZISI











REFERANS VEREN TEK KURUMUZ !!!!